Hymy hyytyi osa 2

Tragikoomista aerobic-palaute-hässäkkätarinaa on pakko vielä jatkaa. Laitoin liikuntakeskukseen mielestäni hyvin rauhallisen ja asiallisen sähköpostipalautteen, johon sain ... no, miten sen nyt nätisti sanois... kettuilevan vastauksen samalta henkilöltä, jolta ne ekatkin haukut (ryhmäliikuntatunneista vastaava - liikuntavastaava taitaakin olla eri henkilö). Pääpointit (ei suorina lainauksina kun eihän toisen viestiä saa ilman lupaa julkaista):

1. "Mitäs menit sinne tunnille?" Olin erehtynyt muistelemaan vanhoja eli mainitsin pettyneeni samaan tuuraajaan kerran aikasemminkin (laitoin palautetta, en saanut vastausta). Olinpa typerä kun annoin nuorelle ohjaajalle toisen tilaisuuden puolitoista vuotta myöhemmin! Sitä paitsi kuulin tuuraajasta vasta pukuhuoneessa ja olisi ollut hieman noloa ruinata rahat takaisin "huonosta tunnista" jo ennen sitä tuntia...

2. "Ei sellaiset 80- 90-luvun tunnit vedä enää porukkaa." Aha. Olen toki vanha pieru, mutta 80-luvun aerobicia olen nähnyt vain leffoissa - ihan erilaiselta pomppimiselta se vaikuttaa. Totta se kai on, että "nykyajan trendi on yksinkertainen ja tehokas". Mutta on myös meitä, jotka haluaisimme käyttää jumpassa aivojamme, toisin kuin miljoona bodypump-idioottia (Vitsi, vitsi! Tunnen monta fiksua bodypump-harrastajaa, ja onhan se tehokasta. Tylsää mutta tehokasta).

3. "Tuuraaja on paljon koulutetumpi kuin Terhi." On se hienoa, kun kokenutta ammattilaista arvostetaan - muutamalla viikonloppukurssilla ajaa vuosien ohjauskokemuksen ohi (muistelen olleeni joskus 90-luvun puolivälissä Terhin step-tunnilla. Nyt tuntuu tosi hassulta ajatella, että silloin hän oli "tuuraajaa" jonka näkeminen salin edessä oli pieni pettymys).

Summa summarum: asiakas oli entistä enemmän väärässä, vanhanaikainen ja vielä tyhmäkin. No, onneksi oli vielä yksi Terhin tunti jäljellä. Pienessä paniikissa sinne menin, kun pohdin, että mitähän Terhi on hässäkästä kuullut - pelkääkö "ohjaajia vastaan hyökkääviä" asiakkaitaan? No, eipä ollut kuullut mitään, mikä oli toisaalta helpotus - sain ensin kertoa oman versioni. Terhi ei alentunut tulemaan mukaan työnantajansa parjaamiseen, mutta osasi kuunnella niin, että jäi hyvä mieli minulle ja varmaan kaikille - tuuraajan tuntiin pettyneitä kun oli muitakin. Toisaalta on aika outoa, ettei ohjaajalle välitetty häntä koskevaa erittäin kehuvaa palautetta.

Tunti oli loistava kuten aina, ja lopuksi itkettiin, halattiin ja toivottiin kovasti, että syksyllä nähdään samoissa merkeissä. Patistin muitakin laittamaan palautetta, että tosiaan nähtäis. Nyt uhkaa rapakunto ja varmaan masennuskin, kun viikottainen tehopiristys jää puuttumaan. Bailatino on kivaa ja sielläkin tulee hiki, mutta ei se vaan silti ole sama... Eikä mitään lähimainkaan vastaavaa tunnu löytyvän koko kaupungista :(

Kommentit