Päivän VR

Tällaista sulovileniä kiinnostaa kaikenlaiset tarjoukset. Viime aikoina parhaita diilejä ovat olleet VR:n tarjousliput. Syksyn "matkusta lauantaisin mihin vaan kympillä"-lippuja tuli hyödynnettyä jokusen kerran. Pari ihanaa keikkareissua olisi varmaan jäänyt väliin ilman niitä (tai no, ehkä "pakko lähteä kun puoli-ilmaiseksi pääsee"-motivaattorin tilalle olisi tarvittaessa löytynyt jotain muuta).

Nyt (tänään viimeistä päivää - vink!) VR myy talvitarjoushintaan tiettyjä matkoja, mm. tätä minun vakioväliä Lappeenranta-Helsinki. Vaikka haluaisin matkustaa vain Kouvolaan, minun kannattaisi ostaa lippu Helsinkiin saakka. Ja todellakin ostaisin, vaikka säästö olisi vain pari euroa, puhumattakaan sitten siitä, jos haluaisin matkustaa Lahteen - säästäisin peräti kympin antamalla tyhjän penkin jatkaa matkaani.

Eihän se toki asiakkaalle ole ongelma hypätä aikaisemmin pois, tai kiivetä myöhemmällä asemalla junaan (sekin on kuulemma sallittua - piti oikein VR:ltä varmistaa, kun epäilin, että saattaisi tulla sanktiota, jos lippua ei ole leimattu heti virallisen lähtöaseman jälkeen). Mutta kuinka fiksua VR:n kannalta on kannustaa ihmisiä moiseen haamumatkailuun? Ehkä siitä loppumatkasta voisi joku muu jopa maksaa.

Mainittakoon, että en vain jupise netissä, vaan laitoin asiasta rakentavaa palautetta VR:lle: "tarjousmatkojen päätepisteiden välille osuvien matkojen hinnat kannattaisi leikata tarjoushintaan". Sillä aikaa kun odotellaan, että VR uusii tämän yhden nerokkaan palautteen takia järjestelmänsä (hah!), lipputarjouksia kannattaa tutkailla luovasti - pitkät matkat voivat olla edullisempia kuin pätkät, ja tosi pitkä kannattaa ehkä kasata osista. Ostaisin saman tien Lappeenranta-Helsinki- ja Helsinki-Turku-tarjousliput, jos olisi joku sopiva Turun keikka tiedossa. Ovathan nämä VR-tarjoukset siis kaikenkaikkiaan loistava juttu, ja toivottavasti niitä on tarjolla jatkossakin - vaikka minunlaiset pihit törpöt pienistä epäkohdista jurputtavatkin.

Kommentit