Matkamuistoja

Aamuvirkku perheenäiti joutuu matkoilla ihmettelemään miten loppuperheen aamu-uniajan kuluttaisi, ja täällä Pärnun Paradiisissa ratkaisuksi löytyi aulan (ilmainen :) surffikone. Yritin toki ekana aamuna ensin käydä kävelyllä, mutta sattui satamaan kaatamalla, joten siihen kosahti viiden päivän internet-vierotus. Miehellä menee tosin vielä huonommin kun räplää surffikännykkäänsä vähän väliä (suolahoitohuoneessa ei kuulemma wlan kuulu ;)

Ollaan siis Pärnun uusimmassa (kai edelleen?) ja komeimmassa kylpylässä, jossa on hieno - ei valtava mutta varsin riittävä - vesipuisto. Kävimme täällä viime keväänä 4 päivän reissulla ja nyt oltiin niin hurjia, että varattiin samaan paikkaan 5 päivän matka ;). Pakettimatka pahimmasta päästä, eli bussi kotipaikkakunnalta ja kaikki muukin järjestettynä, puolihoito, ja aikuisille pari kylpylähoitoa päivässä (eipä tulis muuten käytyä hieronnoissa päivittäin ;)

Viimeksi oli vain yhdet vesipuistoliput - piti tosin käydä toisenkin kerran kun ventovieras suomalaispariskunta tyrkkäsi hississä ylijääneet lippunsa meille. Nyt niitä oli neljät. Siis neljät, kun perillä ollaan yksi ilta ja kolme päivää! Aika urakka, mutta selvittiin! Harmi vaan, että lapset innostuvat enemmän peruspulikoinnista (porealtaan poikki sukeltelu yms) kuin hienoista vesiliukumäistä, missä minä olisin kiitänyt mielelläni kiitänyt jatkuvasti. No, eipä hiulaantunut puhki juuri ennen matkaa ostettu lahkeellinen uimapuku. Joka ei sitten niin hieno ollutkaan: lörppö, kun luotin liikaa tuttuun kokonumeroon - pakko kun pienempää ei ale-rekissä ollut ;). Ja turhan tiivistä kangasta: "mirandat" ois ehkä olleet pienempi paha kuin FF-koon airbag minkä puku keräsi vesisuihkuissa.

Pientä aikataulutusta lomailu vaati, kun oli vesipuiston lisäksi noita vanhempien hierontoja sun muuta "pakollista" ohjelmaa, esim. lounas (joku muu voisi ehkä skipata ei-niin-gourmet-tason buffet-lounaan ja syödä kaupungilla, mut me ei tietenkään ;) Mutta hyvinhän sitä loppujen lopuksi ehtii, kun ei ole pakottavaa tarvetta metsästää museoita tms nähtävyyksiä. Keskustassa pääkohde oli kauppakeskuksen supermarket jossa käytiin päivittäin. Muut shoppailut oli luokkaa äidille ALE-mekko ja tyttärelle huppari paikallisesta Seppälästä. Siis nimenomaan Seppälästä, ei mistään Viron vastaavasta ;) Kattellaan löydetäänkö Tallinnasta jotain hienompaa (tuskin - ehkä muutama halpasiideri lisää?) kun on tunti aikaa shoppailla ennen laivan lähtöä.

Loman kohokohtia:

- Kalamarjaletut (oman hotellin aulabaarin mäti-hapankerma-punasipuli-päällysteiset letut, joita lasten piti ehdottomasti saada kun viimeksi pääsivät niiden makuun. Ollaan tyytyväisiä, että onnistuttiin kerran syömään päivällistä muuallakin ;)

- Rantakahlailu (meriuinnille ei vieläkään suoriuduttu kun tuota uintia riitti muutenkin, mutta eilisillan kaupunki- ja rantakävely oli sellasta perhelomaidylliä, että aloin hieman ymmärtää ihmisiä, jotka jaksavat reissata lasten kanssa rantakohteisiin...)

Saakohan sitä joskus lähdettyä johonkin muualle, vai tuleeko meistä tylsiä "kerta-vuodessa-Pärnuun"-ihmisiä (no, parempi kuin ei-koskaan-mihinkään-ihmisiä ;). Vaikea kuvitella parempaa laiskojen lomaa. Mitä ihmettä sitä jossain Kreikassa (mistä varovaisesti haaveilen - en ole ikinä käynyt, ainoa etelänmatka vanhempien ja siskojen kanssa kanarialle abivuonna...) puuhailisi kaiken päivää kun ei auringonpalvonta ole perheestä kenenkään lempipuuhaa?

Mutta ennen seuraavia matkoja pitäisi selvitä kotiin, eli jospa vähitellen herättelemään perhettäkin aamiaiselle...

Kommentit