Huuda ilosta

Laillista musiikkia


Hömppiksen kuningasvalittajaosio jatkuu, tällä kertaa digitaalisen musiikin kaupalla. En kyllä yhtään taas ihmettele, että moni latailee musiikkinsa ennemmin laittomasti - laillinen tapa osoittautui taas kerran kovin vaikeaksi. Hyvä, etten sentään kavereille mainostanut, kun paikallinen Prisma myi Poimurin latauskortteja puoleen hintaan, sen kunniaksi, että kyseinen lafka on lakkautumassa (enkä kyllä ihmettele sitä lakkauttamistakaan). Kortin 19 euron nimellisarvosta maksoin siis puolet, ja sillä piti saada 20 latausta. Menin nettikauppaan ja totesin heti, että eihän 19 euron kortilla saa 20 latausta, kun irtobiisit on järestään yli euron ja albumitkin toista kymppiä. No, eipä tuo mitään - kyllä kortti siihen riittäisi mihin sen ajattelin käyttää, yhteen albumiin - ja blogin yleisaihepiiriä kunnioittaen mainittakoon, että Idols-Pete Parkkosen Ville Eetvartti-isoveljen levyyn - sekä muutamaan irtobiisiin.

Joten eikun albumi ostoskoriin ja kiinnostavia biisejä bonukseksi, kunnes tilaussumma oli hitusen alle sen 19 euroa. Latauskoodin kortin syöttö... ja sitten arvottiin seuraavaa virheilmoitusta. En nyt muista sanatarkasti, mutta "tämä koodi ei kelpaa tähän ostokseen", "tämä asiakas ei voi käyttää tätä koodia"... ja ehkä joku kolmaskin vielä, vuoronperään toistuen. No jopas. Poistin tilauksestani muutaman biisin - ei auttanut. Poistin reilummin, eli myös sen albumin, ja kas - se meni läpi! Sain ladattua kokonaiset kolme biisiä, ja sähköpostiini tilausvahvistuksen, jonka mukaan olin maksanut niistä reilut neljä euroa. Tilasin vielä pari irtobiisiä, mutta siihen se sitten jäi. Albumin halusin tilata albumina enkä biisi kerrallaan, koska niin se olisi hieman halvempi - luulin saavani kortilla enemmän.

Muutaman päivän odottelun jälkeen sain Poimurilta vastauksen valitukseeni. Ensin hyvät uutiset: 20 latausta tarkoittaa 20 latausta, sanoi tilausvahvistuksen rahasummat mitä tahansa, eli kyllä kortilla 20 biisiä pitäisi saada. Mutta - niiden pitää olla irtobiisejä, ei albumeja. Vienon sarkastisessa vastapalauteessani huomautin, että kortissa itsessään lukee "valitse haluamasi kappaleet tai albumit". Pikkuvikoja, kuten sekin, että asiakkaan pitää täpätä osta-nappia 10 kertaa yhden sijaan. Sen tein, ja nyt useampi tunti myöhemmin "tilausta käsitellään" edelleen - en tiedä mikä jäi jumiin, nettikauppa vai selaimeni. Tilausvahvistus tuli kyllä sähköpostiin saman tien. Siinä oleva "käytä tätä linkkiä jos latauksessa on ongelmia"-linkki ei tietenkään toimi.

Että näin tuli ehkä säästettyä muutama euro (tai ei oikeastaan sitäkään, koska koko idea ladata tämä semi-kiinnostava albumi lähti siitä puolen hinnan kortista - sulovilenismiä parhaimmillaan). Vielä enemmän euroja ja erityisesti hermoja olisin kai säästänyt turvautumalla ihmeellisen internetmaailman tarjoamaan ilmaisaineistoon (ja ehkä - bonuksena - minulla olisi jo se haluamani levy!). Mutta kun nyt satun nykyään ottamaan aika vakavasti sen, että muusikon pitää saada työstään edes ne pikkuroposet mitkä hänelle virallisesti kuuluu...

Kommentit