Some-komentajan disclaimerit

Heräsin pieneen jälkitärinään tuosta, mitä tuli eilen kirjoiteltua. Olin jossain "tilassa", ehkä vähän kuin lauluntekijä, jolta puskee väkisin melodiaa tai tarinaa. Vuosien "lempiturhautumat" purkautuivat, enkä muistanut koko illassa edes syödä - ja se on minulle äärimmäisen poikkeuksellista.

En tykkää sensuroida, mutta tuntuu, että pitäisi jotenkin pehmitellä. Hyvinhän sitä jotkut muusikot pärjää ja keikat menestyy vähemmälläkin markkinointihössötyksellä, ja silleen... Ja erityisen pahalta tuntuu nyt esimerkkipubin (Hovi) ja -artistin (Ilpo) puolesta, mutta noista ajatukset lähti nyt tällä kertaa purkautumaan. Pari kuukautta sitten saman seudun "Sekalaista"-palstalla oli Elias, ja olisin itse voinut hihkua asiakas-counttia baarin ovella. Ihmekös tuo, että nyt vähän kilahdin.

Tavallaan tämä Kaikkonen on kuin viime alkuvuoden tapaus Wheeler all over again. Joku, jolla asiat pitäisi olla täydellisesti kunnossa - hyvät tukijoukot, radiohitti ja loistava levy - joka ei sitten myy juuri mitään. Nimenomaan tämä radiohittijuttu on niin käsittämätön - miksei "Kleinbus"-miehen levy juhlinut listoilla, ja miksei "Terveiset sinne taivaaseen" vetänyt ilmaiskeikkaa tupaten täyteen? No, pointtini olikin, että varmaan siksi, kun ei ihmiset tienneet asiasta - pubi ei levittänyt keikkamainosta ihanan musiikkivideon kera. Radiomainos olisi maksanut, mutta some-hypetys on ilmaista. Pikkupubin tykkääjiä ei ole valtavasti, mutta olisiko muutaman kantiksen kavereista saanut innostuksen liikkeelle?

Ehkä kukaan ei vaan tullut ajatelleeksi - oletti vaan, että kyllähän komea Idols-tähti radiohitteineen vetää tuvan täyteen ilman sen suurempaa yrittämistä. Hovi pub oli vähän kuin me Elias-fanit reilu pari vuotta sitten. Emme ymmärtäneet pommittaa radiokanavia biisitoiveilla, kun piti olla itsestäänselvää, että X factor -voittajan esikoissinkkua soitetaan, jonka jälkeen Eliaksen ääni ja tulkinta markkinoisi itse itsensä. Ei soitettu, ja nyt ollaan tässä. Odottamassa, toivomassa, ja välillä turhautumassa hepulin partaalle - minun avaralla sydämellä sekä pääkohteen että muutaman muun hyvän puolesta.

Kommentit