Pakollinen VR

Pitäähän tässä osallistua talven lempipuheenaiheeseen eli VR:n junakaaoksen puimiseen. Tuli just reissattua Lappeenranta-Lahti-Helsinki-Lappeenranta-turnee toistaiseksi pahimman kaaosviikonlopun aikana. Omat junat kulki jämptisti reilun vartin myöhässä, paikallisjunailtu Lahti-Helsinki-väli jopa ajallaan. Ovetkin aukesi poistuessa, eikä tarvinnut tehdä ylimääräisiä maisemakierrosta, kuten jotkut muut samana päivänä Lahteen pyrkineet. Mutta pikkuinen anekdootti matkalta jäi muistoksi, sellainen, joka sai minutkin ymmärtämään, että kai ne junat ihan oikeasti on hieman ongelmissa eikä tiedotus pysy perässä.

Alkuillan kotiinpaluujunaa odotellessa Helsingin rautatieasemalla oli ihan leppoisaa - halliin mahtui ja näyttötaulut ennustivat junalle alkuperäistä lähtöaikaa. Noin kymmenen minuuttia ennen junan virallista lähtöaikaa, junaa koskeva kuulutus kuitenkin hätkäytti korvat hörölle. Kyseinen IC-juna "...saapuu lähtöraiteelle 11 noin puolen minuutin kuluttua". Ja toki me kuuliaiset laumasieluiset matkaajat vaelsimme saman tien junaa vastaanottamaan. Pitäähän ajoissa lähtövalmiina saapuvalle junalle kunniakuja tehdä!

Siinä sitten tuulessa ja tuiskussa vartin verran seisoskellessa oli hyvin aikaa pohdiskella VR:n tiedotuspolitiikkaa. Oliko siellä joku tosiaan niin innoissaan siitä, että juna näyttäisi saapuvan ajoissa lähtöraiteelle, että sitä oli ihan pakko hehkuttaa puoli minuuttia etuajassa? En sinänsä ihmettele, ettei kehdannut heti perään lällätellä, että eipäs tullutkaan. Olisiko kuitenkin ollut fiksumpaa odottaa se puoli minuuttia ja sitten ilmoittaa, että juna odottaa raiteella? Tai tässä tapauksessa, että juna hieman myöhästyy, mutta älkää heittäkö toivoanne, sitä sentään yritetään jo peruuttaa lähtöpaikalle. Odotusaikana joku paikallisjuna ilmoitettiin peruutetuksi, ikäänkuin varmistaakseen, että me, jotka kuitenkin pääsimme lähtemään, osaisimme olla kiitollisia.

Eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Paitsi ehkä ei, kun ensi viikonloppuna pitäisi taas junailla yhtä pitkä mutta pienemmistä pätkistä koostuva rundi. Tosin kun keikkamatkansa ajoittaa niin, että yrittää olla kymmenkunta tuntia ennen showtimea perillä, niin on hieman varaa myöhästellä ja odotellakin. Mutta mieluummin nauttisin hotellihuoneesta ja taas yhden uuden kaupungin shoppailumiljööstä. Eihän sitä muuten tulisi mihinkään lähdettyä, mutta.... Koop, mikä ihana tekosyy!

Kommentit